Asiakastarinat

Laitila Arkkitehdit auttaa Hyphen-arkkitehtitoimistoa mukauttamaan suunnitelmat suomalaiseen ympäristöön

Lokalisointipalvelumme auttoivat globaalia arkkitehtitoimisto Hyphenia tarjoamaan yhdysvaltalaiselle asiakkaalleen Suomen ilmastoon sopivaa ja paikallisen lainsäädännön mukaista arkkitehtisuunnittelua.

Kansainvälistä yhteistyötä paikallisen kumppanin kanssa

Hyphen on kansainvälinen arkkitehtitoimisto, joka tarjoaa arkkitehti- ja projektinjohtopalveluita ympäri Eurooppaa ja Latinalaista Amerikkaa. Laitila Arkkitehdit on Hyphenin kumppani Suomessa. Olemme tukeneet heitä hankkeiden lokalisoinnissa ja rakennuslupien hakemisessa sekä auttaneet tiimiä luovimaan paikallisten rakennusmääräysten ja Suomen viranomaisten kanssa.

Hyphen sai tehtäväksi suunnitella yhdysvaltalaiselle asiakkaalleen uuden datakeskuksen Suomeen. Piirustukset perustuivat yhdysvaltalaiseen rakennustyyppiin, joten arkkitehtisuunnittelu oli mukautettava kylmään, pohjoiseen ilmastoomme sekä paikallisiin lakeihin ja määräyksiin.

”Tyypillisesti meillä on asiakas, jonka kanssa työskentelemme, ja joukko paikallisia kumppaneita, jotka tukevat meitä eri maissa”, kertoo Nick Jardine, Associate Architectural Technologist Hypheniltä.

”Tässä tapauksessa mukautimme yhdysvaltalaiset ideat ja mallit toimimaan Euroopassa.”

Asiakkaiden lokalisointitarpeet vaihtelevat yleensä paikallisten lakien tulkinnasta ja viranomaisten kanssa toimimisesta paikallisten tapojen ymmärtämiseen ja oikeiden verkostojen hankkimiseen, jotta hanke saadaan onnistuneesti päätökseen. Laitila Arkkitehdeilla on vuosikymmenten kokemus suomalaisesta kaavoituksesta ja rakennusluvista, sillä olemme työskennelleet sekä viranomais- että asiakaspuolella.

Hyphenin projektissa vastuuhenkilönä toimi arkkitehti Petteri Nikki, jonka pitkä kokemus alalta tuki hankkeen onnistumista.

”Petteri toi hankkeeseen runsaasti kokemusta ja auttoi meitä varmistamaan, että suunnittelumme oli paikallisten säädösten mukaista. Lisäksi hän toimi pääyhteyshenkilönä paikallisiin viranomaisiin”, Jardine kertoo.

”Petteri auttoi meitä myös mukautamaan suunnittelumme Suomen ainutlaatuiseen ympäristöön.”

Yhdessä kielimuurien ja lakiteknisten kompastuskivien yli

Sääntely ja rakennusluvat toimivat eri maissa eri tavoin, minkä vuoksi paikallinen kumppani on hankkeelle korvaamaton etu.

”Rakennuslupaprosessin aikana luotimme paljon Laitila Arkkitehteihin”, Jardine kertoo.

”He täyttivät puolestamme paikallisia lomakkeita, tiesivät, kuinka kauan prosessit kestävät, ja toimivat ikään kuin oppaanamme Suomessa.”

Kun Laitila Arkkitehdit toimii välikätenä kansainvälisten kumppaneiden ja Suomen viranomaisten välillä, me huolehdimme lupaprosesseista, osallistumme kokouksiin kumppaneidemme puolesta ja toimitamme käännökset asiaankuuluvista asiakirjoista. Suomen byrokratian ja lainsäädännön tuntemuksemme vähentää yllätyksiä ja oikeudellisia kompastuskiviä, kun kansainväliset toimijat suunnittelevat ja rakentavat kiinteistöjä Suomeen.

Paikallisen kumppanin hyötyihin lukeutuvat myös vakiintuneet verkostot kohdealueella. Laitila Arkkitehdit on suomalaisen arkkitehti- ja rakennusliikkeiden yhteenliittymän United Foundersin jäsen. Hyphen hyödynsi verkostoamme palkkaamalla työnsä tueksi rakennesuunnittelutoimisto Plan B Korjaussuunnittelupalvelut Oy:n.

Kielimuurit ja paikalliset erityisvaatimukset voivat myös aiheuttaa ongelmia, kun kansainvälisiä hankkeita toteutetaan Suomessa. Pystymme kääntämään ja tulkitsemaan virallisia materiaaleja, kuten rakennusmääräyksiä, ja tiedämme, miten tukea kansainvälisten kumppaneiden suunnitteluprosesseja.

”Ainutlaatuista Suomen suunnitteluhankkeessa olivat suuremmissa rakennuksissa vaadittavat väestönsuojat”, Jardine kertoo.

”En ole törmännyt vastaavaan konseptiin missään muualla Euroopassa. Yritin kääntää vaatimuksia englanniksi Googlen avulla, mutta se ei oikein onnistunut, joten päädyin luottamaan Laitila Arkkitehtien ohjeistukseen.”

Viime kädessä projektin onnistuminen riippuu ihmisten onnistuneesta yhteistyöstä. Laitila Arkkitehdit on ollut mukana useissa lokalisointihankkeissa, ja kansainvälisesti suuntautunut paikallisosaamisemme on asiakkaidemme käytettävissä.

”Laitila Arkkitehtien tiimi on ammattitaitoinen, ystävällinen ja avulias”, Jardine kehuu.

”Projekti sujui hyvin, ja meillä oli erittäin vähän ongelmia paikallisten viranomaisten kanssa.”

Lue lisää lokalisaatiopalveluistamme.

Petteri Nikki

Vastuuhenkilö:
Petteri Nikki


Lue lisää

Asiakastarinat

Toimiston sisustussuunnittelu: toimivia tiloja ja parempaa akustiikkaa Eduhouselle

Koulutusorganisaatio Eduhousen työntekijät halusivat toimitiloihinsa lisää viihtyisyyttä ja parempia akustisia ominaisuuksia. Oivaltavat ratkaisut toivat avotoimistoon uudenlaisen, akustiikan huomioon ottavan sisustuksen.

Toimiston sisustussuunnittelu: toimivia tiloja ja parempaa akustiikkaa Eduhouselle
Asiakastarinat

Esteetöntä asumista Kehitysvammaisten Palvelusäätiön kodeissa

Olemme toimineet Kehitysvammaisten Palvelusäätiön suunnittelukumppanina yli vuosikymmenen ajan. Yhdessä kehitämme kehitysvammaisille kodikasta ja yksilöllistä asumista.

Esteetöntä asumista Kehitysvammaisten Palvelusäätiön kodeissa
Asiakastarinat

Kotkan ja Kouvolan Original Sokos Hotellien päivitykset tehtiin asiakaskokemus ja muunneltavuus edellä

Olemme suunnitelleet useita laajennus- ja korjaushankkeita Kouvolan Original Sokos Hotel Vaakunan ja Kotkan Original Sokos Hotel Seurahuoneen hotelli- ja ravintolatiloihin. Samalla olemme kerryttäneet ymmärrystä hotellihankkeiden erityispiirteistä.

Kotkan ja Kouvolan Original Sokos Hotellien päivitykset tehtiin asiakaskokemus ja muunneltavuus edellä