Tietomallipalvelut

Tietomallikoordinaattori

Tietomallikoordinaattori tukee pääsuunnittelijaa

Tietomallikoordinaattori on avainpelaaja, joka auttaa suunnitteluryhmääsi tuottamaan suunnitelmista yhdenmukaista ja ajantasaista tietoa. Koordinaattori kokoaa rakennushankkeesi suunnitelmamallit yhteen ja huolehtii niiden ristiriidattomuudesta, yhdenmukaisuudesta ja tietomalliteknisestä virheettömyydestä. Projektin suunnitelmien laatu paranee merkittävästi kun eri suunnittelualojen tuottamat tietomallit koordinoidaan keskenään yhteneväisiksi.

Tietomallikoordinaattori tukee myös pääsuunnittelijaa suunnitelmien yhteensovitustehtävässä. Ristiintarkistusohjelmiston avulla tehtävän törmäystarkastelun avulla voimme havaita eri suunnitelmien välisiä ristiriitoja, esimerkiksi talotekniikan ja rakenteiden välisiä törmäyksiä. Näin ongelmat ovat helpommin havaittavissa ja niihin pystytään puuttumaan jo suunnitteluvaiheessa eikä vasta työmaalla, jolloin muutokset ovat kalliita.

Tietomallien yhteensovitukseen käyttämämme ohjelmisto tunnistaa lainsäädäntöön liittyviä ehtoja esimerkiksi riittävien kaidekorkeuksien tai porrastasanteiden leveyksien osalta. Lopputuloksena saat yhteensopivan suunnitteluaineiston, joka täyttää rakentamista koskevat määräykset.

 

 

Visualisointikuva Kotkan Hirssaareen suunnittelluista Köysikujan rivitaloista

 

Visualisointi

Erilaiset havainne- ja näkymäkuvat ovat tärkeä väline hankkeesta viestimisessä, sen kaupunkikuvallisten vaikutusten arvioinnissa ja parhaiden toteutusvaihtoehtojen etsimisessä. Visualisointi on mahdollista toteuttaa still-kuvina tai videoina.

 

Elinkaarilaskenta

Suomen valtio ja siten myös kiinteistö- ja rakennusala on sitoutunut olemaan hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Kiinteistö- ja rakennusalan toiminnasta aiheutuu tällä hetkellä noin 30 prosenttia Suomen päästöistä.

Vireillä olevat rakentamisen lainsäädäntömuutokset tulevat voimakkaasti ohjaamaan rakentamista päästöjen hallintaan koko rakennuksen elinkaaren ajalta.

Lainsäädäntömuutoksien myötä rakennushankkeen päästöt tulee selvittää ja ilmoittaa rakennuslupavaiheessa. Hallitus tulee myös todennäköisesti laatimaan raja-arvot rakennushankkeiden päästöille. Myös rakennushankkeiden vähähiilisyyden ja kiertotalouden merkitys tulevat kasvamaan.

Elinkaarilaskennan avulla arvioimme rakennuskohteesi toteuttamisen hiilijalanjäljen. Laskennan avulla saat myös vertailutietoa eri toteutusvaihtoehtojen ympäristövaikutuksista.

Rakennusluvat

Tietomallipalvelumme tukenasi

Tietomallipalvelumme ovat tarkoitettu kaikille yrityksille, yhteisöille ja yksityishenkilöille, jotka toteuttavat keskisuuria tai suuria rakennushankkeita.

Tietomallien käyttö ja sen myötä tarvittava tietomallikoordinaatio on vielä keskiverto korjaussuunnitteluprojektissa melko harvinaista. Suuremmissa hankkeissa se on jo arkipäivää.

Meneillään olevassa maankäyttö- ja rakennuslain uudistuksessa tavoitellaan osin sitä, että tulevaisuudessa rakennuslupa-aineistot toimitetaan tietomalleina.

Hyödynnä tietomallipalveluitamme jos:

  • Olet jo siirtynyt käyttämään tietomallinnusta hankkeidesi läpiviennissä.
  • Olet toteuttamassa korjaushanketta.

Rakennusluvat

Asiakasreferenssimme

Asiakastarinat

Uusi lisäkerros ja julkisivuremontti Tampereen keskustassa sijaitsevaan kerrostaloyhtiöön 

Tampereen keskustassa Näsilinnankadulla sijaitsevaan taloyhtiöön toteutetaan julkisivuremontin lisäksi kokonainen lisäkerros. Puretun vesikaton ja ullakon tilalle rakentuu parhaillaan uusia asuinhuoneistoja.  Projektin suunnitteluvaihe alkoi vuonna 2022 ja kohde valmistuu kesällä 2024. 

Uusi lisäkerros ja julkisivuremontti Tampereen keskustassa sijaitsevaan kerrostaloyhtiöön 
Asiakastarinat

Kylmätilojen laajennus helpotti kiireisen keskuskeittiön arkea

Kuinka tehdään keskuskeittiöön 300 neliön laajennus niin, että yli 15 000 päivittäistä ruoka-annosta valmistuu remontin ajan kuten ennenkin? Suunnittelimme Kymijoen Ravintopalveluiden Kapyysi-keskuskeittiölle tarkkuutta vaativan laajennustyön.

Kylmätilojen laajennus helpotti kiireisen keskuskeittiön arkea
Asiakastarinat

Kauppakeskus Pasaati: monipuolista ja pitkäaikaista suunnittelutyötä

Kotkan keskustassa sijaitseva kauppakeskus Pasaati on palvellut asiakkaitaan jo lähes 20 vuoden ajan. Toimimme edelleen kauppakeskuksen suunnittelukumppanina ja varmistamme, että tilat mukautuvat liikkeiden ja asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin.

Kauppakeskus Pasaati: monipuolista ja pitkäaikaista suunnittelutyötä

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä!