Tietomalli – teknologiaa uuden ajan rakennushankkeisiin

Rakennushankkeiden suunnittelu tehdään yhä useammin käyttämällä tietomalleja. Tietomallien ammattilaisen, tietomallikoordinaattorin tehtävä onkin varmistaa, että kaikki rakennushankkeesi suunnitelmamallit ovat yhdenmukaisia.

Pyydä tarjous

Tietomallikoordinaattori

Tietomallikoordinaattori tukee pääsuunnittelijaa

Tietomallikoordinaattori on avainpelaaja, joka auttaa suunnitteluryhmääsi tuottamaan yhdenmukaista ja ajantasaista tietoa. Koordinaattori huolehtii rakennushankkeeseesi laadittavien suunnitelmamallien virheettömyydestä, ristiriidattomuudesta sekä yhdenmukaisuudesta. Kun tietomallit koordinoidaan yhteneväisiksi, koko projektikokonaisuutesi laatu paranee merkittävästi.

Tietomallikoordinaattori tukee pääsuunnittelijaa suunnitelmien yhteensovitustehtävässä. Ristiintarkistusohjelmiston avulla tehtävän törmäystarkastelun avulla voimme havaita eri suunnitelmien välisiä ristiriitoja ja törmäyksiä. Näin ongelmat ovat helpommin havaittavissa ja niihin pystytään puuttumaan jo suunnitteluvaiheessa.

Lisäksi ohjelmisto tunnistaa lainsäädäntöön liittyviä ehtoja esimerkiksi riittävien kaidekorkeuksien tai porrastasanteiden leveyksien ym. osalta. Lopputuloksena saat yhteensopivan suunnitteluaineiston, joka täyttää kaikki tarvittavat määräykset.

Tietomalli

Tietomallipalvelumme tukenasi

Tietomallipalvelumme ovat tarkoitettu kaikille yrityksille, yhteisöille ja yksityishenkilöille, jotka toteuttavat keskisuuria tai suuria rakennushankkeita.

Tietomallikoordinaatio on vielä uutta. Meneillään olevassa maankäyttö- ja rakennuslain uudistuksessa kuitenkin tavoitellaan osin sitä, että muutamien vuosien kuluessa rakennuslupa-aineistot toimitetaan tietomalleina.

Hyödynnä tietomallipalveluitamme jos:

  • Olet jo siirtynyt käyttämään tietomallinnusta hankkeidesi läpiviennissä.
  • Olet toteuttamassa korjaushanketta.

Asiakasreferenssimme

Asiakastarinat

Pasilan konepaja: uusi elämä historialliselle tehdasalueelle

Aikoinaan junavaunujen rakentamiseen ja huoltoon käytetty Pasilan konepaja on käynyt läpi suuren muutoksen vilkkaasta tehdasalueesta kaupunkilaisten suosimaksi ajanviettopaikaksi. Meillä on ollut ilo olla mukana korjausrakennusprojektissa, jonka myötä historiallisesta konepajasta kuoriutuu jotain aivan uutta.

Pasilan konepaja: uusi elämä historialliselle tehdasalueelle
Asiakastarinat

Kymsote: käyttäjälähtöinen suunnittelu rakennushankkeissa

Palvelumuotoilun työkalut auttavat suunnittelijoitamme luomaan ihmislähtöisiä ratkaisuja, jotka perustuvat oikeilta käyttäjiltä kerättyyn ymmärrykseen. Teimme yhteistyössä data- ja designyritys Solitan kanssa Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymälle käyttäjälähtöisen suunnittelun projektin, jonka pohjalta kehitämme käyttäjäymmärryksen työkaluja myös muiden hankkeidemme käyttöön.

Kymsote: käyttäjälähtöinen suunnittelu rakennushankkeissa

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä!