Tietomalli – teknologiaa uuden ajan rakennushankkeisiin

Rakennushankkeiden suunnittelu tehdään yhä useammin käyttämällä tietomalleja. Tietomallien ammattilaisen, tietomallikoordinaattorin tehtävä onkin varmistaa, että kaikki rakennushankkeesi suunnitelmamallit ovat yhdenmukaisia.

Pyydä tarjous

Tietomallikoordinaattori

Tietomallikoordinaattori tukee pääsuunnittelijaa

Tietomallikoordinaattori on avainpelaaja, joka auttaa suunnitteluryhmääsi tuottamaan yhdenmukaista ja ajantasaista tietoa. Koordinaattori huolehtii rakennushankkeeseesi laadittavien suunnitelmamallien virheettömyydestä, ristiriidattomuudesta sekä yhdenmukaisuudesta. Kun tietomallit koordinoidaan yhteneväisiksi, koko projektikokonaisuutesi laatu paranee merkittävästi.

Tietomallikoordinaattori tukee pääsuunnittelijaa suunnitelmien yhteensovitustehtävässä. Ristiintarkistusohjelmiston avulla tehtävän törmäystarkastelun avulla voimme havaita eri suunnitelmien välisiä ristiriitoja ja törmäyksiä. Näin ongelmat ovat helpommin havaittavissa ja niihin pystytään puuttumaan jo suunnitteluvaiheessa.

Lisäksi ohjelmisto tunnistaa lainsäädäntöön liittyviä ehtoja esimerkiksi riittävien kaidekorkeuksien tai porrastasanteiden leveyksien ym. osalta. Lopputuloksena saat yhteensopivan suunnitteluaineiston, joka täyttää kaikki tarvittavat määräykset.

Tietomalli

Tietomallipalvelumme tukenasi

Tietomallipalvelumme ovat tarkoitettu kaikille yrityksille, yhteisöille ja yksityishenkilöille, jotka toteuttavat keskisuuria tai suuria rakennushankkeita.

Tietomallikoordinaatio on vielä uutta. Meneillään olevassa maankäyttö- ja rakennuslain uudistuksessa kuitenkin tavoitellaan osin sitä, että muutamien vuosien kuluessa rakennuslupa-aineistot toimitetaan tietomalleina.

Hyödynnä tietomallipalveluitamme jos:

  • Olet jo siirtynyt käyttämään tietomallinnusta hankkeidesi läpiviennissä.
  • Olet toteuttamassa korjaushanketta.

Asiakasreferenssimme

Asiakastarinat

Kotkan ja Kouvolan Original Sokos Hotellien päivitykset tehtiin asiakaskokemus ja muunneltavuus edellä

Olemme suunnitelleet useita laajennus- ja korjaushankkeita Kouvolan Original Sokos Hotel Vaakunan ja Kotkan Original Sokos Hotel Seurahuoneen hotelli- ja ravintolatiloihin. Samalla olemme kerryttäneet ymmärrystä hotellihankkeiden erityispiirteistä.

Kotkan ja Kouvolan Original Sokos Hotellien päivitykset tehtiin asiakaskokemus ja muunneltavuus edellä
Asiakastarinat

Kymsoten Lasten terveyspalveluiden tilat saivat piristystä eläinmaalauksista

Kymsoten Lasten terveyspalveluiden tilat, joissa toimivat lasten kehitykselliset palvelut ja lastenpsykiatria, kaipasivat väriä ilahduttamaan nuoria asiakkaita. Sisustusarkkitehdin ilmeikkäät seinämaalaukset tekevät tiloista viihtyisämmät ja auttavat pieniä asiakkaita suunnistamaan käytävillä.

Kymsoten Lasten terveyspalveluiden tilat saivat piristystä eläinmaalauksista
Asiakastarinat

Anjalankosken voimalaitos: kiinnostavaa tehdasarkkitehtuuria teräslevyistä

Suuret ikkunat, kaareva muoto ja teräslevystä rakennettu julkisivu ovat
Anjalankosken voimalaitoksen tunnusmerkkejä. Stora Ensolle suunniteltu laitos voitti Pohjoismaiden
ohutlevyarkkitehtuuripalkinnon vuonna 2001.

Anjalankosken voimalaitos: kiinnostavaa tehdasarkkitehtuuria teräslevyistä

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä!