Henkilöstö

Marjo Surakka: ”Pyrin suunnittelemaan käyttäjäystävällisiä tiloja ja asuntoja”

Asunto- ja korjausrakennushankkeita suunnitteleva Marjo nauttii toimivasta yhteistyöstä hankkeen eri osapuolten kanssa.

Tampereen toimipisteellä työskentelevä Marjo Surakka arvostaa työssään hyvää työilmapiiriä. Marjolle on tärkeää, että ammatillisista näkemyksistä pystyy keskustelemaan kollegoiden kanssa. Hän nauttii myös yhteistyöstä eri suunnittelualojen ja projektinjohdon kanssa.

”Olen työskennellyt Tampereen toimipisteellä vuoden 2022 alusta. Olen saanut kerryttää kokemusta erilaisista projekteista. Tavoitteenani on toimia tulevaisuudessa itse hankkeideni pääsuunnittelijana.”

Millaisiin kysymyksiin etsit vastauksia työssäsi?

”Ydinkysymys on kuinka pystyn sovittamaan tilaajien, käyttäjien ja arkkitehtoniset tavoitteet yhteen. Pohdin myös kuinka saada aikaan kestävää ja laadukasta arkkitehtuuria niin, että rakennukset sopivat paikkaansa ja palvelevat käyttäjiään mahdollisimman hyvin.” 

Missä olet erityisen hyvä?

”Olen saanut hyvää palautetta asiakaslähtöisestä suunnittelusta. Pyrin hahmottamaan rakennuksista muodostuvia laajempia kokonaisuuksia ja pohdin millaisia sisä- ja ulkotiloja ne luovat ihmisen mittakaavassa.”

Mikä motivoi sinua?

”Motivaatiota saan asiakkaiden hyvästä palautteesta ja siitä, että voin luoda ihmisille ympäristöjä missä he voivat hyvin. Paras motivaatio tulee, kun saan kiitosta itse käyttäjiltä.”

Jos et työskentelisi arkkitehtuurin parissa, mitä tekisit työksesi?

”Uskon että olisin lasitaiteilija jollenen tekisi töitä arkkitehtuurin parissa. Lasitaide on aina kiinnostanut minua ja olen vieraillut useissa suomalaisissa lasitaidemuseoissa. Inspiroidun siitä mitä kaikkea lasista voi tehdä ja haluaisin oppia aiheesta lisää. Olen myös harkinnut lasitaidetta harrastuksena. ”

Kiinnostava työprojekti, jossa olet ollut mukana?

”Olin arkkitehtisuunnittelijana Niemenrantaan rakennettavassa asuinkerrostalossa, joka sijaitsee kauniissa Pyhäjärven rantamaisemissa. Tämä oli ensimmäinen projekti, missä olin mukana projektiarkkitehtina. Haasteita hankkeessa toi asemakaava, mikä määritteli todella tarkkaan suunnittelua. Toinen haaste oli optimaalisten huoneistoratkaisujen löytäminen. Lopputuloksena saimme hyvät ja toimivat asunnot ja silmää miellyttävät julkisivut. Hanke on myös sijaintinsa vuoksi merkittävä. Valmistuttuaan rakennus on osa arvostettua ja omaleimaista Niemenrannan asuinaluetta.”


Lue lisää

Henkilöstö

Jarkko Niskanen

Jarkko on Laitila Arkkitehtien pääsuunnittelija, joka ottaa mielellään vastaan nykyajan tuomat uudet haasteet arkkitehtialalla.

Jarkko Niskanen
Henkilöstö

Manu Humppi

Laitila Arkkitehdit Tampereen toimitusjohtaja, arkkitehti Manu Humppi on intohimoinen retkeilijä. Manu varmistaa Tampereen-toimiston arjen sujumisen ja suunnittelee kutsuvia retkeilyrakenteita muiden luonnossa liikkujien iloksi.

Manu Humppi
Henkilöstö

Markku Mäki-Opas

Markku Mäki-Opas on Laitila Arkkitehtien osakas ja pääsuunnittelija muun muassa uudisrakentamiseen, vanhan korjaamiseen, asuntosuunnitteluun ja liikeasuinrakentamiseen liittyvissä projekteissa.

”Olen aina ollut kiinnostunut rakentamisesta, piirtämisestä ja numeroiden pyörittelystä. Nykyään työni on kuitenkin kehittynyt sosiaaliseen suuntaan, ja hyvät neuvottelutaidot ovat tärkeitä omassa roolissani.”

Markku Mäki-Opas

Pysy ajan tasalla rakentamisen trendeistä

Tilaa uutiskirje