Henkilöstö

Jarkko Rauvanlahti: ”Suunnittelu lähtee aina asiakkaasta”

Jarkko on arkkitehtuurisuunnittelun moniottelija, joka tuo Laitila Arkkitehdeille pitkän linjan osaamista erityisesti julkisten toimijoiden suunnitteluprojekteista.

Jarkko Rauvanlahti

”Aloitin vuodenvaihteessa 2022 Laitila Arkkitehdeilla. Sitä ennen tein parinkymmenen vuoden uran arkkitehtitoimisto LPV:llä. Projekteja olen tehnyt laidasta laitaan, viimeisimpänä esimerkkinä Matinkylään valmistuneen uimahallin suunnittelu.

Lähden hyvillä fiiliksillä uusiin haasteisiin: joka toimistolla on omat tapansa hoitaa projektit ja oma näkökulmansa arkkitehtuuriin, joten on kiinnostavaa tutustua siihen, miten Laitila Arkkitehdeilla tehdään asiat.”

Missä olet erityisen hyvä?

”Olen oikeastaan sekakäyttäjä, mitä arkkitehtuuriin tulee: kaikki kiinnostaa! Erityisesti olen ollut mukana suunnittelemassa vaativia toiminnallisia tiloja kuten päiväkoteja, kouluja ja uimahalleja.

Peruskorjauspuoli on myös tullut tutuksi urani aikana ja tulen osallistumaan peruskorjausprojekteihin jatkossakin.”

Millaisiin kysymyksiin etsit vastauksia työssäsi?

”Suunnittelu lähtee aina asiakkaasta ja heidän tarpeistaan. Etsin vastausta siihen, miten asiakkaan haasteet saadaan parhaiten ratkaistua. Toiminnallisuus on tärkeää erityisesti päiväkoti- ja uimahallitiloissa: tilan tulee tietysti palvella asiakkaita, mutta myös henkilökunnan tulisi kokea, että heidän työskentelylleen on luotu hyvät puitteet.”

Mikä motivoi sinua?

”On aina ilo olla mukana kehittämässä uudenlaisia ratkaisuja ja parannettua käyttäjien kokemusta. Parasta on, kun löytää jonkun sellaisen ratkaisun, jota käyttäjät eivät olisi itse keksineet ja he pääsevät hyötymään siitä.

Usein haasteena on rajallinen budjetti, tai budjettiin kesken hankkeen tulevat muutokset, mutta niidenkin haasteiden ratkominen on mielestäni antoisaa.”

Jos et työskentelisi arkkitehtuurin parissa, mitä tekisit?

”Ehdin itse asiassa jo aloitella matematiikan parissa uraa – opiskelin yliopistossa matematiikkaa, joten olisin voinut ryhtyä matikan opettajaksi.”

Kerro jostain kiinnostavasta työprojektista!

”Matinkylän uimahalli valmistui juuri, joten se on tällä hetkellä päällimmäisenä mielessä. Vietin siellä melkein kaksi vuotta työmaa-arkkitehtina, mikä oli antoisaa, koska usein olen toiminut projektinvetäjänä. Matinkylän uimahallin kohdalla tilaaja toivoi, että arkkitehti pystyy olemaan työmaalla mukana, joten pääsin näkemään hankkeen etenemisen aivan alusta lähes valmiiksi asti. Vastaan tuli monenlaista, mitä piirustuspöydällä ei pääse näkemään.”


Lue lisää

Henkilöstö

Marjo Surakka

Asunto- ja korjausrakennushankkeita suunnitteleva Marjo nauttii toimivasta yhteistyöstä hankkeen eri osapuolten kanssa.

Marjo Surakka
Henkilöstö

Jarkko Niskanen

Jarkko on Laitila Arkkitehtien pääsuunnittelija, joka ottaa mielellään vastaan nykyajan tuomat uudet haasteet arkkitehtialalla.

Jarkko Niskanen
Henkilöstö

Manu Humppi

Laitila Arkkitehdit Tampereen toimitusjohtaja, arkkitehti Manu Humppi on intohimoinen retkeilijä. Manu varmistaa Tampereen-toimiston arjen sujumisen ja suunnittelee kutsuvia retkeilyrakenteita muiden luonnossa liikkujien iloksi.

Manu Humppi

Pysy ajan tasalla rakentamisen trendeistä

Tilaa uutiskirje