Henkilöstö

Manu Humppi: "Käyttäjiltä saatu hyvä palaute lämmittää sydäntä"

Laitila Arkkitehdit Tampereen toimitusjohtaja, arkkitehti Manu Humppi on intohimoinen retkeilijä. Manu varmistaa Tampereen-toimiston arjen sujumisen ja suunnittelee kutsuvia retkeilyrakenteita muiden luonnossa liikkujien iloksi.

Manu Humppi valokuva

”Aloitin Laitila Arkkitehdit Tampereen toimitusjohtajana syksyllä 2020. Hoidan toimiston juoksevia asioita ja asiakashankintaa. Pyrin järjestämään työntekijöille sellaiset olosuhteet, että he voivat keskittyä työn parhaisiin paloihin eli suunnitteluun.” 

Millaisiin kysymyksiin etsit vastauksia työssäsi? 

”Ratkon enimmäkseen ihan jokapäiväisiä asioita, jotka varmistavat toimistomme arjen sujumisen ja firman toiminnan jatkumisen. Joskus tartun myös suunnittelukysymyksiin, niitä pohdimme tiimityönä kollegoiden kanssa. Kiireaikoina autamme toisiamme projektien loppuun saattamisessa – näin pienessä toimistossa kaikki tekevät kaikkia hommia.” 

Missä olet erityisen hyvä? 

”Minua kiinnostaa erityisesti johtaminen ja osaamiseni kehittäminen siinä. Sanoisinkin, että olen hyvä oppimaan uutta ja omaksumaan uusia asioita. Aina on varaa myös kehittyä paremmaksi – koskaan en ole valmis julistamaan, että nyt osaan ja tiedän kaiken.” 

Mikä motivoi sinua? 

”Motivoidun uusien asioiden oppimisesta ja ihmisten kanssa työskentelystä. Työni on monella tapaa asiakaspalvelua, mistä nautin. Haluan välttää paikalleen jumiutumista ja pyrin jatkuvasti kehittämään firmamme toimintaa – toki myös pieni kilpailuhenki motivoi.” 

Jos et työskentelisi arkkitehtuurin parissa, mitä tekisit?

”Ylioppilastodistuksen perusteella olisin päässyt opiskelemaan tähtitiedettä, mutta en usko, että se olisi ollut oikea ura minulle. Taiteilija-Manua kiinnosti myös valokuvaus, mutta pääsykokeet sattuivat samalle viikolle arkkitehtilinjan kanssa, joten jouduin tekemään valinnan. Kiinnostuksenkohteita on siis laidasta laitaan, ja tässäkin hommassa on hyötyä siitä, että on tasaisen vahva generalisti.” 

Kerro jostain kiinnostavasta työprojektista! 

”Olen innokas retkeilijä ja vaeltaja, mikä näkyi jo opiskeluaikana. Kirjoitin diplomityöni autiotuvista ja tein suunnittelutyötä aluksi vapaaehtoisena, osana talkooporukkaa, joka kunnosti taukotupia. Toistaiseksi näiden hankkeiden kohokohta on ollut Rautulammelle suunniteltu tupakokonaisuus. 

Rautulammen retkeilyrakennehanke oli monella tapaa ihanteellinen projekti minulle. Sain toimeksiannon puitteissa vapaat kädet ja pääsin hyödyntämään sekä suunnitteluosaamistani että vuosien retkeilykokemustani. Lisäksi projektiin sisältyi kaikenlaista hauskaa ja poikkeuksellista, kuten suksilla taitetut työmaakäynnit erämaassa. Käyttäjäkunnalta saatu palaute tietenkin lämmittää sydäntä: on mukava kuulla, että tupien käytännön ratkaisut ovat toimivia.” 


Lue lisää

Henkilöstö

Marjo Surakka

Asunto- ja korjausrakennushankkeita suunnitteleva Marjo nauttii toimivasta yhteistyöstä hankkeen eri osapuolten kanssa.

Marjo Surakka
Henkilöstö

Jarkko Niskanen

Jarkko on Laitila Arkkitehtien pääsuunnittelija, joka ottaa mielellään vastaan nykyajan tuomat uudet haasteet arkkitehtialalla.

Jarkko Niskanen
Henkilöstö

Markku Mäki-Opas

Markku Mäki-Opas on Laitila Arkkitehtien osakas ja pääsuunnittelija muun muassa uudisrakentamiseen, vanhan korjaamiseen, asuntosuunnitteluun ja liikeasuinrakentamiseen liittyvissä projekteissa.

”Olen aina ollut kiinnostunut rakentamisesta, piirtämisestä ja numeroiden pyörittelystä. Nykyään työni on kuitenkin kehittynyt sosiaaliseen suuntaan, ja hyvät neuvottelutaidot ovat tärkeitä omassa roolissani.”

Markku Mäki-Opas

Pysy ajan tasalla rakentamisen trendeistä

Tilaa uutiskirje