Asiakastarinat

Toimiston sisustussuunnittelu: toimivia tiloja ja parempaa akustiikkaa Eduhouselle

Koulutusorganisaatio Eduhousen työntekijät halusivat toimitiloihinsa lisää viihtyisyyttä ja parempia akustisia ominaisuuksia. Oivaltavat ratkaisut toivat avotoimistoon uudenlaisen, akustiikan huomioon ottavan sisustuksen.

Vuosi: 2021
Palvelu: Sisustussuunnittelu
Laajuus: 504 m2

Käteviä ratkaisuja toimiston sisustukseen

Haasteena Eduhousen tiloissa olivat erityisesti akustointi sekä siihen liittyvät tekniset haasteet. Tiloissa oli paljon kaikuvuutta, jota vaimentamaan kaivattiin pehmeitä elementtejä. Lähdimme ratkaisemaan haastetta sisustuksellisella akustiikalla, kuten pehmeillä akustiikkataideteoksilla. Viihtyisyyden lisäämiseksi ja sisäilman parantamiseksi toimme tiloihin myös viherseinätuotteita ja viherkasveja.

Vihersisustuksen suhteen suunnittelussa oli huomioitava luonnonvalon huono saatavuus. Toimiston ikkunat ovat vain yhteen suuntaan, eikä kaikissa työtiloissa ole ikkunoita lainkaan. Luonnonvalon vähäisyyden takia päädyimme aitojen kasvien lisäksi paikoin keinokasveihin, jotka tuovat luonnollisuuden tuntua muuten kliiniseen tilaan.

Viherseinät tuovat toimistotiloihin luonnonläheisyyttä ja viihtyvyyttä. Ne ovatkin oiva lisä toimiston sisustukseen. Aina viherseinän asennus ei kuitenkaan ole mahdollista tai kannattavaa, jos esimerkiksi viherseinän kastelujärjestelmä aiheuttaisi tarvetta läheisten sähköjen vesieristykselle. Eduhousen toimistossa tällaiset pulmat ratkaistiin sammalseinällä, joka parantaa tilan akustiikkaa ja tuo luonnon vehreyttä tilaan, mutta ei vaadi kastelua.

Kartoituksesta valmiiseen suunnitelmaan

Ensimmäisenä vaiheena toimiston sisustusprojektissa oli tilamuutosten kartoitus. Eduhousen työtekijät olivat toivoneet erityisesti hiljaisia työskentelytiloja ja neuvottelutiloja sekä isompaa studiotilaa. Tilamuutoksia kartoittaessa kuuntelimme Eduhousen työntekijöiden tarpeita ja hahmottelimme hiljaisten huoneiden sijainnit sekä siirsimme alun perin yläkerrassa olleet studiotilat alakertaan. Muuten tilat pysyivät entisenlaisina.

Kun tilat olivat saaneet muotonsa, valitsimme niihin sopivat värit sekä lattia- ja muut materiaalit. Tämän jälkeen aloitettiin kalusteiden, viherseinien sekä koristeakustiikkaelementtien etsiminen.  Esittelimme Eduhouselle valitun ilmeen ja tuotteet, joiden pohjalta tehtiin valmis tilasuunnitelma.

Lopputulos palkitsee toimiston sisustuksessa

Vietämme töissä suuren osan elämästämme, ja työympäristön viihtyvyydellä on merkittävä vaikutus hyvinvointiimme. Siksi toimiston sisustukseen kannattaa panostaa.

Eduhousen toimiston uusi ilme on raikas ja luonnonläheinen. Avokonttori saatiin jaoteltua hiljaisiin työskentelytiloihin, rentoon tilaan ja kahvioon ilman väliseinien rakentamista. Viherseinät ja muut viherkasvit tuovat tiloihin viihtyvyyttä, vaikka luonnonvalon määrä toimistossa on rajallinen. Neuvottelutilan seinän akustiikkataideteos pehmentää huoneen kovia pintoja, ja sen värimaailma mukailee Eduhousen omia brändivärejä. 

Akustiikka- ja äänieristystarpeet selviävät usein tarkemmin vasta käytön myötä. Olemmekin hienosäätäneet Eduhousen toimiston akustointia projektin jälkeen vielä desibeliverhoilla, jotka parantavat neuvottelutilan äänieristystä.

Tuulianna Uimonen

Vastuuhenkilö:
Tuulianna Uimonen


Lue lisää

Asiakastarinat

Uusi lisäkerros ja julkisivuremontti Tampereen keskustassa sijaitsevaan kerrostaloyhtiöön 

Tampereen keskustassa Näsilinnankadulla sijaitsevaan taloyhtiöön toteutetaan julkisivuremontin lisäksi kokonainen lisäkerros. Puretun vesikaton ja ullakon tilalle rakentuu parhaillaan uusia asuinhuoneistoja.  Projektin suunnitteluvaihe alkoi vuonna 2022 ja kohde valmistuu kesällä 2024. 

Uusi lisäkerros ja julkisivuremontti Tampereen keskustassa sijaitsevaan kerrostaloyhtiöön 
Asiakastarinat

Kylmätilojen laajennus helpotti kiireisen keskuskeittiön arkea

Kuinka tehdään keskuskeittiöön 300 neliön laajennus niin, että yli 15 000 päivittäistä ruoka-annosta valmistuu remontin ajan kuten ennenkin? Suunnittelimme Kymijoen Ravintopalveluiden Kapyysi-keskuskeittiölle tarkkuutta vaativan laajennustyön.

Kylmätilojen laajennus helpotti kiireisen keskuskeittiön arkea
Asiakastarinat

Kauppakeskus Pasaati: monipuolista ja pitkäaikaista suunnittelutyötä

Kotkan keskustassa sijaitseva kauppakeskus Pasaati on palvellut asiakkaitaan jo lähes 20 vuoden ajan. Toimimme edelleen kauppakeskuksen suunnittelukumppanina ja varmistamme, että tilat mukautuvat liikkeiden ja asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin.

Kauppakeskus Pasaati: monipuolista ja pitkäaikaista suunnittelutyötä