Asiakastarinat

Kymsoten Lasten terveyspalveluiden tilat saivat piristystä eläinmaalauksista

Kymsoten Lasten terveyspalveluiden tilat, joissa toimivat lasten kehitykselliset palvelut ja lastenpsykiatria, kaipasivat väriä ilahduttamaan nuoria asiakkaita. Sisustusarkkitehdin ilmeikkäät seinämaalaukset tekevät tiloista viihtyisämmät ja auttavat pieniä asiakkaita suunnistamaan käytävillä.

Inspiraatio Suomen luonnosta

Maalaukset suunniteltiin ja toteutettiin Kymenlaakson keskussairaalan lastenosastojen tuki ry:n tilauksesta ja Karhulan koulun oppilaiden taksvärkkikeräyksen tuella. Seinämaalauksilta toivottiin tilan elävöittämistä ilman, että siitä tulee rauhaton. Lasten terveyspalveluiden tiloissa asioi myös teinejä, joten maalauksista ei haluttu liian lapsekkaita. Maanläheiset värit ja kuvitusten neutraali tyyli tekevät tiloista kutsuvat monenlaisille asiakkaille.

Maalaukset on teemoitettu erilaisten suomalaisten luontomaisemien mukaan: majavat ja joutsenet viihtyvät veden äärellä käytävässä, ja odotustilan kuusimetsässä, pellon laidalla hirvi, ilves ja kurjet pitävät seuraa vuoroaan odottaville asiakkaille. Maalaukset edistävät tilojen hahmottamista ja esimerkiksi lyhentävät pitkiä valkoisia käytäviä visuaalisesti. Samalla stilisoidut eläinhahmot istuvat hyvin tilojen sisustukseen.

Käyttäjälähtöinen suunnittelu tuottaa tulosta

Seinämaalaukset jatkavat Kymenlaakson keskussairaalaan tehtyjen teippausten ja maalausten visuaalista ilmettä. Materiaaliksi valittiin kulutusta ja pesua kestävä M1-luokiteltu seinämaali.

Kuvitukset tehtiin osallistavan suunnittelun periaatteita noudattaen ja asiakasta kuunnellen. Maalaustyö tehtiin keskellä yksikön arkea, mikä aiheutti omat haasteensa työn järjestelylle, mutta yhteistyö henkilökunnan kanssa oli onneksi sujuvaa.

Käyttäjät ovat ottaneet tilan omakseen ja lapsia on jopa vaikea suostutella lähtemään odotustiloista. Erityisessä suosiossa on ollut koroke, jonka päälle maalattu maisema kannustaa lapsia leikkimään, kiipeämään ja tutkailemaan ympäristöään.

Tuulianna Uimonen

Vastuuhenkilö:
Tuulianna Uimonen


Lue lisää

Asiakastarinat

Uusi lisäkerros ja julkisivuremontti Tampereen keskustassa sijaitsevaan kerrostaloyhtiöön 

Tampereen keskustassa Näsilinnankadulla sijaitsevaan taloyhtiöön toteutetaan julkisivuremontin lisäksi kokonainen lisäkerros. Puretun vesikaton ja ullakon tilalle rakentuu parhaillaan uusia asuinhuoneistoja.  Projektin suunnitteluvaihe alkoi vuonna 2022 ja kohde valmistuu kesällä 2024. 

Uusi lisäkerros ja julkisivuremontti Tampereen keskustassa sijaitsevaan kerrostaloyhtiöön 
Asiakastarinat

Kylmätilojen laajennus helpotti kiireisen keskuskeittiön arkea

Kuinka tehdään keskuskeittiöön 300 neliön laajennus niin, että yli 15 000 päivittäistä ruoka-annosta valmistuu remontin ajan kuten ennenkin? Suunnittelimme Kymijoen Ravintopalveluiden Kapyysi-keskuskeittiölle tarkkuutta vaativan laajennustyön.

Kylmätilojen laajennus helpotti kiireisen keskuskeittiön arkea
Asiakastarinat

Kauppakeskus Pasaati: monipuolista ja pitkäaikaista suunnittelutyötä

Kotkan keskustassa sijaitseva kauppakeskus Pasaati on palvellut asiakkaitaan jo lähes 20 vuoden ajan. Toimimme edelleen kauppakeskuksen suunnittelukumppanina ja varmistamme, että tilat mukautuvat liikkeiden ja asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin.

Kauppakeskus Pasaati: monipuolista ja pitkäaikaista suunnittelutyötä