Asiakastarinat

Kymsoten Lasten terveyspalveluiden tilat saivat piristystä eläinmaalauksista

Kymsoten Lasten terveyspalveluiden tilat, joissa toimivat lasten kehitykselliset palvelut ja lastenpsykiatria, kaipasivat väriä ilahduttamaan nuoria asiakkaita. Sisustusarkkitehdin ilmeikkäät seinämaalaukset tekevät tiloista viihtyisämmät ja auttavat pieniä asiakkaita suunnistamaan käytävillä.

Inspiraatio Suomen luonnosta

Maalaukset suunniteltiin ja toteutettiin Kymenlaakson keskussairaalan lastenosastojen tuki ry:n tilauksesta ja Karhulan koulun oppilaiden taksvärkkikeräyksen tuella. Seinämaalauksilta toivottiin tilan elävöittämistä ilman, että siitä tulee rauhaton. Lasten terveyspalveluiden tiloissa asioi myös teinejä, joten maalauksista ei haluttu liian lapsekkaita. Maanläheiset värit ja kuvitusten neutraali tyyli tekevät tiloista kutsuvat monenlaisille asiakkaille.

Maalaukset on teemoitettu erilaisten suomalaisten luontomaisemien mukaan: majavat ja joutsenet viihtyvät veden äärellä käytävässä, ja odotustilan kuusimetsässä, pellon laidalla hirvi, ilves ja kurjet pitävät seuraa vuoroaan odottaville asiakkaille. Maalaukset edistävät tilojen hahmottamista ja esimerkiksi lyhentävät pitkiä valkoisia käytäviä visuaalisesti. Samalla stilisoidut eläinhahmot istuvat hyvin tilojen sisustukseen.

Käyttäjälähtöinen suunnittelu tuottaa tulosta

Seinämaalaukset jatkavat Kymenlaakson keskussairaalaan tehtyjen teippausten ja maalausten visuaalista ilmettä. Materiaaliksi valittiin kulutusta ja pesua kestävä M1-luokiteltu seinämaali.

Kuvitukset tehtiin osallistavan suunnittelun periaatteita noudattaen ja asiakasta kuunnellen. Maalaustyö tehtiin keskellä yksikön arkea, mikä aiheutti omat haasteensa työn järjestelylle, mutta yhteistyö henkilökunnan kanssa oli onneksi sujuvaa.

Käyttäjät ovat ottaneet tilan omakseen ja lapsia on jopa vaikea suostutella lähtemään odotustiloista. Erityisessä suosiossa on ollut koroke, jonka päälle maalattu maisema kannustaa lapsia leikkimään, kiipeämään ja tutkailemaan ympäristöään.

Tuulianna Uimonen

Vastuuhenkilö:
Tuulianna Uimonen


Lue lisää

Asiakastarinat

Toimiston sisustussuunnittelu: toimivia tiloja ja parempaa akustiikkaa Eduhouselle

Koulutusorganisaatio Eduhousen työntekijät halusivat toimitiloihinsa lisää viihtyisyyttä ja parempia akustisia ominaisuuksia. Oivaltavat ratkaisut toivat avotoimistoon uudenlaisen, akustiikan huomioon ottavan sisustuksen.

Toimiston sisustussuunnittelu: toimivia tiloja ja parempaa akustiikkaa Eduhouselle
Asiakastarinat

Esteetöntä asumista Kehitysvammaisten Palvelusäätiön kodeissa

Olemme toimineet Kehitysvammaisten Palvelusäätiön suunnittelukumppanina yli vuosikymmenen ajan. Yhdessä kehitämme kehitysvammaisille kodikasta ja yksilöllistä asumista.

Esteetöntä asumista Kehitysvammaisten Palvelusäätiön kodeissa
Asiakastarinat

Laitila Arkkitehdit auttaa Hyphen-arkkitehtitoimistoa mukauttamaan suunnitelmat suomalaiseen ympäristöön

Lokalisointipalvelumme auttoivat globaalia arkkitehtitoimisto Hyphenia tarjoamaan yhdysvaltalaiselle asiakkaalleen Suomen ilmastoon sopivaa ja paikallisen lainsäädännön mukaista arkkitehtisuunnittelua.

Laitila Arkkitehdit auttaa Hyphen-arkkitehtitoimistoa mukauttamaan suunnitelmat suomalaiseen ympäristöön