Asiakastarinat

Laadukasta vuokra-asumista Haminan Tervasaaressa

Hamina-Asuntojen moderni kaupunkitalo Haminan Tervasaaressa avaa pelin uudella merellisellä asuinalueella aivan Haminan keskustan tuntumassa. Kubbenkatu 3 on kaunis ja käytännöllinen esikuva vastakaavoitetun asuinalueen rakennuskannalle.

Uutta vuokra-asuntokantaa merelliseen Haminaan

Kaupungin vuokrataloyhtiö Hamina-Asunnot halusi lisätä asuntotarjontaansa laadukkaan, keskeisellä paikalla sijaitsevan kohteen. Rakennuspaikaksi valikoitui hiljattain kaavoitettu Tervasaaren alue. Tervasaari on luonnollinen laajenemissuunta Haminan keskustalle upean merenrantasijaintinsa ansiosta. Uuden ohitustien myötä myös liikenne alueella on rauhoittunut.

Tavoitteena oli, että paikalle rakennettaisiin moderni kaupunkitalo, joka toimisi esikuvana ja inspiraationa alueen tuleville rakennushankkeille. Myös tontin sijainti meren rannalla asetti vaatimuksia rakentamiselle: talon tulee kestää vaihtuvia ja rajujakin sääolosuhteita ja palvella asukkaitaan vuosikymmenten ajan.

Rakennushanke toimi hyvin kirjaimellisesti Tervasaaren kehityksen tienraivaajana. Ennen kaupungin vuokratalojen rakentamista alueella ei ollut lainkaan teitä tai muuta infrastruktuuria. Kunnan rooli olikin hyvin tärkeä hankkeen alkutaipaleella.

”Haminan kaupunki toivoi, että me lähdemme ensimmäisenä toimijana käynnistämään Tervasaaren rakentamista”, kertoo Hamina-Asuntojen toimitusjohtaja Kati Kolari. ”Paikallisena toimijana Laitila Arkkitehdeilla oli ymmärrys siitä, minkä tyyppisiä asuntoja seudulle kaivataan. He myös tunsivat ympäristön ennestään, mikä oli meille suuri etu.”

Käytännöllisiä pohjaratkaisuja ja kestäviä rakennusmateriaaleja

Tervasaaren pioneerikohde Kubbenkatu 3 valmistui lokakuussa 2021. Talon 37 asuntoa jakautuvat kuuteen kerrokseen. Ylimmästä kerroksesta löytyvät viihtyisät yhteistilat saunoineen. Asuntojen koko vaihtelee käytännöllisistä yksiöistä pienelle perheelle sopiviin kolmioihin. Kaikkiin asuntoihin kuuluu myös tilava parveke.

Vastasimme kohteen pääsuunnittelusta ja arkkitehtisuunnittelusta. Suunnitelmat tehtiin 3D-mallinnuksina helpottamaan asiakkaan kanssa kommunikointia. 3D-mallin ansiosta tilaaja pystyy tutustumaan kohteen piirustuksiin joka suunnasta ja suunnittelijan visio on helpompi jakaa koko tiimin kesken.

Materiaalivalinnoissa suosimme kestävyyttä. Kohteen julkisivu on poikkeuksellisesti rapattu tuulettuvan rappauslevyn päälle. Materiaali on suoraan eristeen päälle tehtyä rappausta pitkäikäisempi ja merenrannan muuttuvaan ja kosteaan säähän sopiva ratkaisu.

Vuokra-asumisen uusi aika

Kubbenkatu 3 on valmistumisensa jälkeen saavuttanut asukkaiden suosion, ja asuntojen toimivat pohjaratkaisut ovat keränneet kiitosta.

”Olemme saaneet kohteesta positiivista palautetta”, Kolari kertoo. ”Asunnot on koettu toimiviksi ja ne erottuvat edukseen muusta Hamina-Asuntojen rakennuskannasta. Suosio näkyi jo asuntohakemusten määrässä: monet etsivät asuntoa juuri keskustan läheisyydestä ja tämä kohde vastasi siihen tarpeeseen hyvin.”

Tervasaari jatkaa kehittymistään elinvoimaiseksi osaksi Haminan keskustaa. Uusien asuintalojen lisäksi alueelta löytyy jo puutarhaneuvos Heikki Laaksosen suunnittelema Oolanninpuisto sekä upeita ulkoilumaastoja.

”Vuokralla asumisen identiteetti on muuttunut. Vuokratalo ei enää tarkoita huonosti rakennettua tai huonoa sijaintia”, toteaa kohteen pääsuunnittelija, arkkitehti Tuukka Karjalainen. ”On kaikkien etu tehdä saman tien laadukasta jälkeä – huono suunnittelu maksaa yhtä paljon kuin hyvä.”

Tutustu kohteeseen: hamina-asunnot.fi

Tuukka Karjalainen

Vastuuhenkilö:
Tuukka Karjalainen


Lue lisää

Asiakastarinat

Uusi lisäkerros ja julkisivuremontti Tampereen keskustassa sijaitsevaan kerrostaloyhtiöön 

Tampereen keskustassa Näsilinnankadulla sijaitsevaan taloyhtiöön toteutetaan julkisivuremontin lisäksi kokonainen lisäkerros. Puretun vesikaton ja ullakon tilalle rakentuu parhaillaan uusia asuinhuoneistoja.  Projektin suunnitteluvaihe alkoi vuonna 2022 ja kohde valmistuu kesällä 2024. 

Uusi lisäkerros ja julkisivuremontti Tampereen keskustassa sijaitsevaan kerrostaloyhtiöön 
Asiakastarinat

Kylmätilojen laajennus helpotti kiireisen keskuskeittiön arkea

Kuinka tehdään keskuskeittiöön 300 neliön laajennus niin, että yli 15 000 päivittäistä ruoka-annosta valmistuu remontin ajan kuten ennenkin? Suunnittelimme Kymijoen Ravintopalveluiden Kapyysi-keskuskeittiölle tarkkuutta vaativan laajennustyön.

Kylmätilojen laajennus helpotti kiireisen keskuskeittiön arkea
Asiakastarinat

Kauppakeskus Pasaati: monipuolista ja pitkäaikaista suunnittelutyötä

Kotkan keskustassa sijaitseva kauppakeskus Pasaati on palvellut asiakkaitaan jo lähes 20 vuoden ajan. Toimimme edelleen kauppakeskuksen suunnittelukumppanina ja varmistamme, että tilat mukautuvat liikkeiden ja asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin.

Kauppakeskus Pasaati: monipuolista ja pitkäaikaista suunnittelutyötä