Ajatuksia

Laitila Arkkitehdit mukana kehittämässä Haminan Seurahuoneen korttelia

Laadimme Haminan Seurahuoneen korttelille Master Planin ja investointistrategian, jonka pohjalta korttelin kehittämistä jatketaan sekä paikallisia yrityksiä, kaupunkilaisia että matkailijoita palvelevaksi kokonaisuudeksi. Käyttäjälähtöinen hanke alkaa kaikille avoimella kyselytutkimuksella.

Trykininpuisto

EU-rahoitteinen Matkailuinvestointien kehittäminen Kymenlaaksossa -hanke kohdistuu Haminassa Seurahuoneen kortteliin. Keskellä Haminan kaunista historiallista keskustaa sijaitsevaa korttelia on tarkoitus kehittää korjaus- ja muun rakentamisen myötä. Tällä hetkellä korttelia hallitsevat 1800-luvulla rakennettu mutta tyhjillään oleva Seurahuone-hotelli sekä Trykininpuistona tunnettu tyhjä tontti, jonka rakennukset vaurioituivat viime sotien aikana ja purettiin 1940-luvun puolivälissä.

”Me Cursorilla olemme valinneet osatoteutuksen kohteeksi erityisesti Haminan Seurahuoneen korttelin kehittämisen ja investointitarpeiden kartoittamisen”, kertoo projektipäällikkö Johanna Tyynelä Cursor Oy:lta.

”Tämä kortteli on tunnistettu yhdessä Haminan kaupungin kanssa keskeiseksi kortteliksi, joka ei ole tällä hetkellä täydessä hyötykäytössä. Haminassa vierailevat käyvät – uskallan sanoa melkein aina – Haminan Raatihuoneen torilla ja siksi torin ympärillä olevia tontteja, taloja ja puistoja tulisi hyödyntää mahdollisimman hyvin.”

Käyttäjälähtöistä nostetta historialliselle korttelille

Käyttäjälähtöisen hankkeen ensimmäisessä vaiheessa kaupunkilaisten, vierailijoiden ja yritysten tarpeita ja toiveita kartoitetaan Laitila Arkkitehtien toteuttamalla kyselytutkimuksella. Kyselyn ja käyttäjähaastatteluiden pohjalta konseptoimme alueelle uusia toimintoja ja käyttötarkoituksia. Kehityshanke valmistuu elokuussa 2023.

”Toivon, että meillä on hankkeen päättyessä houkutteleva ja realistinen suunnitelma, jossa on otettu huomioon pk-yrittäjät, Hamina tapahtumakaupunkina, ravintola- ja majoituskapasiteetin lisääminen ja yleisen viihtyvyyden lisääminen”, Tyynelä sanoo.

”Ideaalitapauksessa suunnitelma, jonka Laitila Arkkitehdit tekevät, saa jatkoa investoinneista ja Haminan kaupunki lähtee kehittämään korttelia haluttuun suuntaan. Taustatyötä tehdään mielestäni hyvin erilaisten kyselyiden ja haastattelujen perusteella. Näin varmistetaan, että näkemyksiä saadaan mahdollisimman monipuolisesti. Laitila Arkkitehdeillä on myös hyvin käytännönläheinen tapa toimia ja hyvä ymmärrys kohteesta sekä siihen liittyvistä haasteista ja mahdollisuuksista.”

Lue lisää Haminan kaupungin verkkosivuilla ja vastaa kyselyyn!


Lue lisää

Ajatuksia

Manu Humppi: Retkeilyrakenteiden suunnittelu Sallan uuteen kansallispuistoon oli retkeilevän arkkitehdin unelmien täyttymys

Arkkitehti Manu Humppi on suunnitellut Sallan kansallispuiston uudet tuvat ja laavut. Rakenteissa on käytetty puurakentamisen uusia ratkaisuja ja tuotteita perinteisiä oppeja unohtamatta. Inspiraatiota suunnitteluun on haettu nykyarkkitehtuurin lisäksi jopa tuhatvuotisista rakentamisen perinteistä.

Manu Humppi: Retkeilyrakenteiden suunnittelu Sallan uuteen kansallispuistoon oli retkeilevän arkkitehdin unelmien täyttymys
Ajatuksia

Käyttäjälähtöinen suunnittelu ja tiedonhankinta

Käyttäjälähtöinen suunnittelu on laadullista tutkimusta, jossa kerätään ymmärrystä siitä, minkälaisia odotuksia ja toiveita rakennuksen tulevilla käyttäjillä on. Käyttäjälähtöisessä suunnittelussa käyttäjä osallistetaan suunnitteluprosessin eri vaiheisiin. Listasimme blogiimme käyttälähtöisen suunnittelun kuusi vaihetta.

Käyttäjälähtöinen suunnittelu ja tiedonhankinta
Ajatuksia

Innoitusta Asuntomessuilta: Sisustuksen TOP 5 trendit 2023

Loviisan asuntomessut tarjosi sisustusarkkitehdille herkullisia tilakokemuksia niin materiaalien, kuin tilankäytön ja esimerkiksi akustiikankin osalta. Yleisen sisustuselementtien määrän suhteen, jossa joitain vuosia sitten siirryttiin minimalismista more is more-runsauteen, ollaan hiljalleen palaamassa hieman hillitympään ja rauhallisempaan sisustamiseen.

Innoitusta Asuntomessuilta: Sisustuksen TOP 5 trendit 2023