Ajatuksia

Laitila Arkkitehdit mukana kehittämässä Haminan Seurahuoneen korttelia

Laadimme Haminan Seurahuoneen korttelille Master Planin ja investointistrategian, jonka pohjalta korttelin kehittämistä jatketaan sekä paikallisia yrityksiä, kaupunkilaisia että matkailijoita palvelevaksi kokonaisuudeksi. Käyttäjälähtöinen hanke alkaa kaikille avoimella kyselytutkimuksella.

Trykininpuisto

EU-rahoitteinen Matkailuinvestointien kehittäminen Kymenlaaksossa -hanke kohdistuu Haminassa Seurahuoneen kortteliin. Keskellä Haminan kaunista historiallista keskustaa sijaitsevaa korttelia on tarkoitus kehittää korjaus- ja muun rakentamisen myötä. Tällä hetkellä korttelia hallitsevat 1800-luvulla rakennettu mutta tyhjillään oleva Seurahuone-hotelli sekä Trykininpuistona tunnettu tyhjä tontti, jonka rakennukset vaurioituivat viime sotien aikana ja purettiin 1940-luvun puolivälissä.

”Me Cursorilla olemme valinneet osatoteutuksen kohteeksi erityisesti Haminan Seurahuoneen korttelin kehittämisen ja investointitarpeiden kartoittamisen”, kertoo projektipäällikkö Johanna Tyynelä Cursor Oy:lta.

”Tämä kortteli on tunnistettu yhdessä Haminan kaupungin kanssa keskeiseksi kortteliksi, joka ei ole tällä hetkellä täydessä hyötykäytössä. Haminassa vierailevat käyvät – uskallan sanoa melkein aina – Haminan Raatihuoneen torilla ja siksi torin ympärillä olevia tontteja, taloja ja puistoja tulisi hyödyntää mahdollisimman hyvin.”

Käyttäjälähtöistä nostetta historialliselle korttelille

Käyttäjälähtöisen hankkeen ensimmäisessä vaiheessa kaupunkilaisten, vierailijoiden ja yritysten tarpeita ja toiveita kartoitetaan Laitila Arkkitehtien toteuttamalla kyselytutkimuksella. Kyselyn ja käyttäjähaastatteluiden pohjalta konseptoimme alueelle uusia toimintoja ja käyttötarkoituksia. Kehityshanke valmistuu elokuussa 2023.

”Toivon, että meillä on hankkeen päättyessä houkutteleva ja realistinen suunnitelma, jossa on otettu huomioon pk-yrittäjät, Hamina tapahtumakaupunkina, ravintola- ja majoituskapasiteetin lisääminen ja yleisen viihtyvyyden lisääminen”, Tyynelä sanoo.

”Ideaalitapauksessa suunnitelma, jonka Laitila Arkkitehdit tekevät, saa jatkoa investoinneista ja Haminan kaupunki lähtee kehittämään korttelia haluttuun suuntaan. Taustatyötä tehdään mielestäni hyvin erilaisten kyselyiden ja haastattelujen perusteella. Näin varmistetaan, että näkemyksiä saadaan mahdollisimman monipuolisesti. Laitila Arkkitehdeillä on myös hyvin käytännönläheinen tapa toimia ja hyvä ymmärrys kohteesta sekä siihen liittyvistä haasteista ja mahdollisuuksista.”

Lue lisää Haminan kaupungin verkkosivuilla ja vastaa kyselyyn!


Lue lisää

Ajatuksia

Käyttäjälähtöisen arkkitehtisuunnittelun viisi keskeistä osatekijää

Käyttäjälähtöisen arkkitehtisuunnittelun tavoitteena on tuottaa tiloja, rakennuksia ja ympäristöjä, jotka vastaavat niitä käyttävien ihmisten tarpeita ja mieltymyksiä.

Listasimme blogiimme käyttäjälähtöisen suunnittelun viisi keskeistä osatekijää.

Käyttäjälähtöisen arkkitehtisuunnittelun viisi keskeistä osatekijää
Ajatuksia

Allianssimalli rakentamisessa: peruskorjaushanke uudistaa Kouvolan Asuntojen vuokrakohteet

Allianssimalli on nouseva trendi varsinkin julkisen puolen rakentamisessa. Malli painottaa yhteistyön ja innovatiivisen ongelmanratkaisun merkitystä ja takaa tilaajalle kustannustehokkaan loppuratkaisun. Tässä blogisarjassa seuraamme Kouvolan Asuntojen perusparannushankkeen etenemistä ja jaamme matkan varrella kertyneitä oppeja allianssin toiminnasta.

Allianssimalli rakentamisessa: peruskorjaushanke uudistaa Kouvolan Asuntojen vuokrakohteet
Ajatuksia

Kotkan Köysikujan merelliset luksuskodit houkuttelevat helppoon arkeen

Kotkan Hirssaareen valmistuvat uudenlaiset pienkerrostalot tarjoavat korkealaatuista asumista upeissa rantamaisemissa. Köysikuja 4:n asunnoissa yhdistyvät laatu ja helppous siten, että vannoutunut omakotitaloasujakin voi tuntea kiusausta hankkia lisää vapaa-aikaa vaihtamalla uudenlaiseen asumismuotoon.

Kotkan Köysikujan merelliset luksuskodit houkuttelevat helppoon arkeen