Uutiset

Pasilan Konepajan arkkitehtikilpailu ratkaistu

Pasilan Konepajan sähköjunahallin paikalle kaavaillun uudisrakentamisen arkkitehtikilpailu on saatu päätökseen. Kilpailun voittajaksi valikoitui ehdotus "Roof for Helsinki".

Pasilan Konepajan sähköjunahallin paikalle kaavaillun uudisrakentamisen arkkitehtikilpailu on saatu päätökseen. Kilpailun voittajaksi valikoitui ehdotus ”Roof for Helsinki”. Ehdotuksen laati työryhmä MASSlab + AFRY + AFRY Ark Studio. Onnittelut voittajille!

Kilpailutulos huomioitiin laajasti mediassa, ainakin Helsingin Sanomat, Hufvudstadsbladet, YLE ja Ilta-Sanomat uutisoivat kilpailuehdotuksista näkyvin uutisjutuin.

Laitila Arkkitehdit on ollut mukana hankkeen valmistelussa vuodesta 2018 alkaen, keskittyen ensisijaisesti vanhojen rakennusten käyttötarkoituksen muutosten suunnitteluun yhdessä AD Studio Architectsin ja Saatsi Arkkitehtien kanssa, mutta myös asemakaavahankkeen edistämiseen. Olimme mukana myös arkkitehtuurikilpailun järjestämisessä. Osakkaamme Manu Humppi toimi kilpailun tuomaristossa Train Factory Groupin apuna.

”Konepajan arkkitehtuurikutsukilpailu täytti hienosti tarkoituksensa. Tuomaristo sai viidestä erilaisesta kilpailuehdotuksesta hyvän käsityksen siitä mitkä ovat oikeat tavata ratkaista rakennuspaikan haasteet, ja samalla tuottaa korkealaatuista ja uudentyyppistä kaupunkitilaa Helsinkiin.” pohti Manu Humppi kilpailun ratkettua.

Työ jatkuu

Tulevalla hankkeella on vaikutuksensa myös meidän projektiimme, joka sijaitsee seinänaapurissa. Uudisrakennuksiin on sijoittumassa myös historiallisten rakennusten toimintaan liittyviä tiloja, joten suunnitelmien saumaton yhteensovittaminen vanhan ja tulevan rakentamisen välillä on välttämätöntä. Muun muassa Kokoonpanohallirakennuksen liike- ja ravintolatilojen huolto- ja lastaustilat tulevat sijoittumaan rakennuksen itäpäähän Bruno Granholmin kujalle. Lisäksi suurikokoisten hallitilojen poistumisteitä ohjataan uudisrakennuksen suuntaan. Kokoonpanohallissa toimivan Lidlin asiakaspaikoitus sijoittuu uudisrakennuksen pysäköintilaitokseen.

Laitila Arkkitehdeilla on suunnittelupöydällään vielä Maalaamorakennuksen suunnitelmien viimeistely vuokralaisten tarpeiden tarkentuessa, sekä kokoonpanohallin ”Market Hall” ravintolakokonaisuuden toteutussuunnittelu.

Jutun kuva: ote kilpailuehdotuksesta Roof for Helsinki, MASSlab Porto


Lue lisää

Uutiset

Pasilan Konepaja Arkkitehti-lehdessä 5/2023

Helsingin Vallilassa sijaitseva Pasilan Konepaja -hankkeemme sai osakseen ansaitsemaansa huomioita tuoreimmassa Arkkitehti-lehden julkaisussa 5/2023. Hankkeessa muutetaan 1910-luvulla valmistuneet junavaunujen rakentamiseen käytetyt hallit kulttuuri-, liikunta-, liike- ja pienteollisuustiloiksi.

Pasilan Konepaja Arkkitehti-lehdessä 5/2023
Uutiset

Lisäkerroksia Tampereen keskustaan

Täydennysrakennuskohteemme tiivistävät Tampereen keskustaa kaupungin ilmastostrategian mukaisesti.

Lisäkerroksia Tampereen keskustaan
Uutiset

Juhlavuoden logo

Vuosi 2023 on meille juhlan vuosi. Laitila Arkkitehtien perustamisesta on tullut kuluneeksi 45 vuotta ja sen kunniaksi meillä on myös uusi logo!

Juhlavuoden logo