Uutiset

Pasilan Konepaja Arkkitehti-lehdessä 5/2023

Helsingin Vallilassa sijaitseva Pasilan Konepaja -hankkeemme sai osakseen ansaitsemaansa huomioita tuoreimmassa Arkkitehti-lehden julkaisussa 5/2023. Hankkeessa muutetaan 1910-luvulla valmistuneet junavaunujen rakentamiseen käytetyt hallit kulttuuri-, liikunta-, liike- ja pienteollisuustiloiksi.

Helsingin Vallilassa sijaitseva Pasilan Konepaja -hankkeemme sai osakseen ansaitsemaansa huomioita tuoreimmassa Arkkitehti-lehden julkaisussa 5/2023. Hankkeessa muutetaan 1910-luvulla valmistuneet junavaunujen rakentamiseen käytetyt hallit kulttuuri-, liikunta-, liike- ja pienteollisuustiloiksi. Kiinteistöön on jo valmistunut teatterin, päivittäistavara- ja tukkukaupan tiloja sekä padel-kenttiä, kuntosali ja golfsimulaattori ja ravintolatiloja. Hankeen valmistelu alkoi vuonna 2018 konseptisuunnittelulla ja toteuttamisen eri vaiheet ovat seuranneet toisiaan jo usean vuoden ajan.

Hanke on yksi monista kansainvälisellä suunnittelutiimillä toteuttamistamme projekteista. Toimimme näissä hankkeissa kokoavana toimijana ja hoidamme Suomalaisen rakennuslupaprosessin. Useimmiten roolimme on toimia maankäyttö- ja rakennuslain edellyttämänä pääsuunnittelijana, sekä suomalaisen rakennuslainsäädännön ja kaavoituksen asiantuntijoina. Hankimme hankkeen tarvitseman suunnitteluosaamisen ja kokoamme suunnittelutiimin kunkin hankkeen tarpeiden mukaan. Hankkeen johtavana konsulttina on ollut Michal Kus / AD Studio Architects, jonka kanssa olemme työskennelleet eri hankkeissa pian kymmenen vuotta. Konepajalla pääsuunnittelijana on toiminut toinen pitkäaikainen yhteistyökumppanimme Pekka Saatsi / Saatsi Arkkitehdit.


Lue lisää

Uutiset

Lisäkerroksia Tampereen keskustaan

Täydennysrakennuskohteemme tiivistävät Tampereen keskustaa kaupungin ilmastostrategian mukaisesti.

Lisäkerroksia Tampereen keskustaan
Uutiset

Pasilan Konepajan arkkitehtikilpailu ratkaistu

Pasilan Konepajan sähköjunahallin paikalle kaavaillun uudisrakentamisen arkkitehtikilpailu on saatu päätökseen. Kilpailun voittajaksi valikoitui ehdotus ”Roof for Helsinki”.

Pasilan Konepajan arkkitehtikilpailu ratkaistu
Uutiset

Juhlavuoden logo

Vuosi 2023 on meille juhlan vuosi. Laitila Arkkitehtien perustamisesta on tullut kuluneeksi 45 vuotta ja sen kunniaksi meillä on myös uusi logo!

Juhlavuoden logo