Uutiset

Laitila Arkkitehdit arkkitehti-pääsuunnittelijana Kouvolan Asuntojen peruskorjausallianssissa

Kouvolan asunnot peruskorjaa kaikkiaan neljä kiinteistöä tulevan neljän vuoden aikana. Laitila Arkkitehtien tiimi Tuukka Karjalaisen luotsaamana vastaa kohteiden arkkitehti- ja pääsuunnittelusta.

Kouvolan Asunnot on ottamassa käyttöön uudenlaisen peruskorjauksen konseptin, jolla tavoitellaan hankkeen työmaavaiheen nopeampaa läpivientiä ja korjaustoimenpiteiden järkevöittämistä. Kouvolan asunnot peruskorjaa kaikkiaan neljä kiinteistöä tulevan neljän vuoden aikana.

Hankkeen suunnittelijat ja urakoitsijat valittiin neuvottelumenettelyn kautta ja toteutusmuodoksi valikoitui allianssimalli, jossa tilaaja, suunnittelijat ja urakoitsija yhdessä vastaavat projektin suunnittelusta ja toteutuksesta. Suunnitteluryhmäksi valikoitui United Founders-yhteisön yritykset ja Laitila Arkkitehdit vastaa hankkeen arkkitehti- ja pääsuunnittelusta vastuuhenkilönään arkkitehti Tuukka Karjalainen.

Allianssimallin perinteistä toteutusmallia tiiviimpi yhteistyö ja kaikkien osapuolien osaamisen tehokkaampi hyödyntäminen jo hankkeen suunnittelu- ja valmisteluvaiheessa mahdollistavat työmaavaiheen ennustettavamman toteutumisen ja aikataulujen pitämisen. Yhteistyön tavoitteena on urakka-ajan lyhentäminen. Yhdessä tekeminen palvelee myös kaikkien osapuolten oppimista.

Allianssit ovat tulleet tutuiksi erityisesti suuren mittaluokan infrastruktuurihankkeiden toteutuksessa, eikä sitä ole vielä suuressa mittakaavassa hyödynnetty asuntokorjauksissa. Laitila Arkkitehdit on nyt toista kertaa mukana asuntokorjausallianssihankkeessa yhdessä United Founders -yritysyhteisön mukana. Ensimmäinen Helsingin Opiskelija-asuntosäätiö HOASin kanssa tehty hanke on loppusuoralla ja viidestä kohteesta viimeisen rakennustyöt Espoon Vieraskujalla ovat alkaneet.

Kouvolan Asuntojen allianssissa Laitila Arkkitehdit pääsee mukaan neljän talon peruskorjaamiseen. Hanke aloitettiin lokakuussa peruskorjauskonseptin kehitystyöllä, jonka on tarkoitus valmistua ennen joulua. Talven aikana päästään kiinni toteutussuunnitteluvaiheeseen. Rakennustyöt alkavat hankkeen ensimmäisessä kohteessa Eskolanmäen Viialankatu 5:ssä toukokuussa 2022. Muut kohteet Kouvolan Asunnot julkaisee myöhemmin. Viialankadun elementtirakenteinen 1970-luvulla valmistunut kerrostalo uudistetaan kauttaaltaan. Hanke ottaa huomioon rakennuksen käyttäjät ja osa asunnoista varustetaankin senioriasukkaille kotona asumisen mahdollistamiseksi mahdollisimman pitkään.


Lue lisää

Uutiset

Kotkan Seurahuone valittiin Pohjois-Euroopan parhaaksi konseptihotelliksi

World Luxury Hotel Awards palkitsi Original Sokos Hotel Kotkan Seurahuoneen Pohjois-Euroopan parhaana konseptihotellina. Laitila Arkkitehtien kädenjälki ja suunnitteluosaaminen näkyy kaikkialla hotellissa, sillä olemme suunnitelleet Seurahuoneen laajennusosan ja toimineet hotellin korjaushankkeiden pää- ja arkkitehtisuunnittelijoina.

Kotkan Seurahuone valittiin Pohjois-Euroopan parhaaksi konseptihotelliksi
Uutiset

Tampereen toimisto juhli tupaantuliaisia

Juhlistimme Tampereen uusia toimitilojamme ja brändilaajentumista Tampereelle tupaantuliaisissa viime torstaina 3.11.

Tampereen toimisto juhli tupaantuliaisia
Uutiset

Vihanto & Co on nyt osa Laitila Arkkitehteja

Tamperelainen perinteikäs arkkitehtitoimisto siirtyy osaksi Laitila Arkkitehteja, joka osti Vihanto & Co:n vuonna 2021.

Vihanto & Co on nyt osa Laitila Arkkitehteja